Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


A Beverly Hills diéta lényege

Beverly Hills diétaAhogyan a nevéből is következtethetünk, ez a sztárok diétája. A diéta kialakítója Judy Mazel, az ő módszerével már sok sztár sikeresen lefogyott. Ezt alkalmazta többek között Jodie Foster és Jack Nicholson is, így ha úgy szeretnénk fogyni mint a sztárok, érdemes kipróbálnunk.

A diéta három alapelvre épül. Az egyik a csökkentett kalóriabevitel, mivel napi 1300-1400 kalóriánál többet nem fogyaszthatunk. A másik az ételek szétválasztása, vagyis nem fogyaszthatunk egyidejűleg különféle tápanyagokat, mivel ezek mindegyikét másként emésztjük meg. A harmadik pedig a testmozgás, amelyre hangsúlyt kell fektetnünk.

Külön kell fogyasztanunk a gyümölcsöket, amelyeket gyorsan feldolgozza a szervezet, illetve a szénhidrátokat amelyeket már egy kicsit lassabban emésztünk meg. A fehérjéket úgy szint külön kell ennünk, mivel ezeket nehezebben bontja le a szervezetünk, de gyümölcsöket és zöldségeket ehetünk mellé, hiszen ez a kombináció segít a telítettség érzet elérésében és az emésztésünknek sem okoz problémát.

Naponta 5 alkalommal kell étkeznünk, de két étkezés között legalább 2 órának el kell telnie. A napi 1300-1400 kalóriát be kell osztanunk, hogy egész nap tápláló finomságokat fogyaszthassunk. Ne alkalmazzuk tovább a diétát, mint 5 hét, ezalatt az idő alatt akár 5-8 kilogrammtól is megszabadulhatunk, ha betartjuk az egyszerű étkezési szabályokat. Minden nap mozognunk kell legalább fél órát. Ha nem vagyunk a sport szerelmesei az is megteszi, ha sétálunk, de legalább hetente két alkalommal végezzünk valamilyen aktívabb mozgást.

A Beverly Hills diéta egyszerűen betartható, mivel finom ételeket ehetünk csak arra kell figyelnünk, hogy mit mivel párosítunk. A kalóriahatár betartása sem lesz nehéz, mivel a zöldségek és a gyümölcsök alacsony kalóriatartalmúak mégis táplálóak. A folyadékbevitelről ne feledkezzünk meg, mert ez elengedhetetlen a sikerhez. Igyunk legalább 2 liter szénsavmentes ásványvizet, cukormentes teát naponta és frissen facsart gyümölcsleveket is fogyaszthatunk a nap bármelyik időszakában. Egészségügyi problémákkal küszködőknek és kismamáknak nem javallott ez a diéta, mivel nagy mértékű kalóriacsökkentésről van szó. Ha betartjuk a szabályokat, 5 hét után fantasztikus eredményeket tapasztalhatunk majd.?>