Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Az Atkins diéta

Atkins diétaAz Atkins diéta lényege a magas protein bevitel, ugyanakkor a szénhidrátok teljes elhagyása. A szénhidrátok elhagyása miatt a szervezet úgy érzi, mintha éhezne, így a fogyás gyorsan és látványosan megtörténik.

Atkins körülbelül fél kilogrammnyi fogyást lehet elérni naponta, az első fázisban nagyjából egy hét alatt 4-6 kilogrammot. Tiltottak a gabonafélék, burgonya, rizs, tésztafélék, virslit, sajtot, halat, szalonnát korlátlanul lehet enni. Az energia bevitelének mennyisége nincs korlátozva, csak az eloszlása, ami 15-20% szénhidrátból áll, 40% fehérjéből és 44-45% zsírból áll. A diétát nehéz lehet elkezdeni azoknak, akik magas szénhidrátbevitelhez vannak szokva.

Sokan támadják Atkins diétáját, ugyanis veszélyes lehet. A diéta ugyanis terheli a veséket, megemelkedhet a koleszterinszint, emiatt megemelkedik a vérnyomás is, ami miatt megnő a szív- és érrendszeri betegségek kockázata is. Sokan úgy vélik, hogy a szénhidrát megvonása miatt sok tápanyagtól elesik a szervezet, mások pedig úgy vélik, hogy a túlzott fehérjefogyasztás miatt megemeli a koleszterinszintet is, bár utóbbi nem bizonyított. Emellett a diéta hatására rossz közérzet, fejfájás, kellemetlen lehelet is kialakulhat.?>