Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Arcápolás természetesen

arcápolásAz arcápolás nagyon lényeges, hiszen minden nő gyönyörű arcbőrre vágyik, amelyet nem csúfítanak mitesszerek és pattanások. Sokféle kozmetikum közül választhatunk, ha szépülni szeretnénk, de néha érdemes a természetesség mellett dönteni, hiszen sok zöldség és gyümölcs létezik, amelyek önmagukban is képesek ápolni a bőrt.

A bőrradírozás könnyedén megoldható házilag is, csupán egy kis maréknyi málé lisztre, vagy barna cukorra van szükségünk, amit összekeverünk néhány csepp olívaolajjal. Majd ezzel ugyan úgy megtisztítjuk a bőrünket, mint a megszokott bőrradírunkkal és ezt követően bő vízzel arcot mosunk. Ezután egy természetes pakolást is felrakhatunk, amelyhez nincs is másra szükségünk, mint egy kis pohár natúr joghurtra és egy kivire, amelyet összetörünk és belekeverünk. A masszát fölkenjük az arcunkra és negyedórán át hagyjuk hatni. A bőrünk üde és hidratált lesz ettől a keveréktől. Az uborka és a citrusfélék is nagyon jót tesznek a bőrnek, ezért kipróbálhatunk más gyümölcsöket is, joghurtba keverve!

Időközben a szemünkre egy-egy uborka szeletet is tehetünk és máris búcsút mondhatunk a karikás szemeknek. A fáradt szemeknek a kamilla teás borogatás is nagyon jót tesz! Főzzünk egy jó erős kamilla teát, ezt követően hűtsük ki és mártsunk bele két vattapamacsot, amelyekkel negyedórán át borogatjuk a szemeinket. A fáradt szemek felfrissülnek tőle, a tekintet pedig élénkebb, ragyogóbb lesz!

A zsíros bőr legjobb ellenszere a citrom. Egy citromkarikával töröljük át az arcunk azon részeit, ahol zsíros a bőrünk, ez általában a T-vonal, azaz a homlok és az orr. Ezt követően tiszta vízzel mossunk arcot, az eredmény magáért beszél majd!

A dekoltázsról sem feledkezhetünk meg, főként a nyári hónapok során, amikor a kis vékony pántos ruhák időszaka van! Tisztítsuk le a bőrünket, majd üljünk be egy kád langyos vízbe, a dekoltázsunkra pedig tegyünk néhány szelet paradicsomot. Ettől szép és feszes lesz a bőrünk! A paradicsom tele van antioxidánsokkal, amelyeknek köszönhetően bőrünk rugalmasabb és feszesebb is lesz!

A méz nem csak finom és egészséges, de az ajkainknak is jót tesz! Kenjünk egy kis mézet az ajkainkra és hagyjuk néhány percig hatni. A méztől puhák és bársonyosak lesznek az ajkaink!

Legalább hetente egy alkalommal érdemes egy kis időt szánnunk a szépülésre. A természet csodás, a zöldségek és a gyümölcsök mind-mind tele vannak vitaminokkal, amelyek a bőrünknek is jót tesznek! Használjuk ki a természet erejét és szépüljünk natúr módon!?>