Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Alma kúra és alma diéta

Alma diéta

Alma kúra

Az almakúra tulajdonképpen nem más, mint rendszeres gyümölcsnapok beiktatása életünkbe, de csak almával. Javasolt hetente két napon csak és kizárólag almát fogyasztani. A hét többi napján az étkezésre nincs semmilyen megszorítás, de persze ha ütemesebben szeretnénk fogyni, akkor azért ne együk a “szabad” napokon se tele magunkat mindenféle földi jóval! Az alma diétát egyébként kifejezetten szokták ajánlani terhes kismamáknak. Amennyiben úgy érzi egy kismama, hogy a kelleténél jobban gyarapodik a súlya, akkor javasolt az almakúra beiktatása.

Alma diéta

Sokan kínai eredetűnek tartják az alma diétát, mely nem csak azért ajánlott, mert egy hét alatt mintegy két kilogrammtól válhat meg az ember, hanem azért is, mert a kúra egyben tisztító és méregtelenítő kúra is, aminek hatására sokkal egészségesebbek és frissebbek lehetünk.

Miért pont az almára épít ez a diéta? Az alma kalória tartalma alacsony, egy kisebb alma mindössze kb. 30 Kcal energiát tartalmaz. Ezzel szemben az almában nagyon sok az ásványi anyag, a rost és a vitamin is. Köztudott az alma jótékony hatása az emésztőrendszerre. A népi orvoslás akár szorulás, akár hasmenés esetén segítségül hívja ezt a gyümölcsöt. Előző esetben nyersen, utóbbi probléma esetén pedig főzve ajánlott almát fogyasztani. Mivel az alma diéta során is nagyon visszafogott az energia bevitel, egyik napi menü sem tartalmaz 1000 kalóriánál többet, ezért ezt a diétát maximum két hétig szabad huzamosan folytatni és óvatosan kell bánni az intenzív sportolással is a diéta ideje alatt.

Az alma diéta egy heti javasolt étrendje:?>